ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ: Συμβολική κατάληψη στον «Οργανισμό Περικοπής Επιδομάτων και Κοινωνικής Απάτης» (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Σε συμβολική κατάληψη του «Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης» (ΟΠΕΚΑ - πρώην ΟΓΑ) προχώρησαν αιφνιδιαστικά το πρωί της Παρασκευής, δυνάμεις της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Αναπήρων Αττικής και Νήσων και του Σωματείου Εργαζομένων σε Μονάδες - Ιδρύματα - Σχολεία Ειδικής Αγωγής. Εξέφρασαν την αντίδρασή τους στη μετατροπή του ΟΓΑ σε έναν οργανισμό-σφαγείο για τα εναπομείναντα κοινωνικά δικαιώματα των φτωχών στρωμάτων και κατήγγειλαν την κυβέρνηση για την πρόθεσή της να μειώσει κατά 50% τις δαπάνες στην Πρόνοια, να συρρικνώσουν και να καταργήσει κρατικές προνοιακές δομές.

Αφού πρώτα ανάρτησαν πανό ως την πραγματική ταμπέλα του ΟΠΕΚΑ «Οργανισμός Περικοπής Επιδομάτων και Κοινωνικής Απάτης», στη συνέχεια προχώρησαν σε κατάληψη του γραφείου του Διοικητή του Οργανισμού Στέλιο Πλιάκη, ο οποίος προσπάθησε να εξωραΐσει την εγκληματική πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί από τις μέχρι και τώρα κυβερνήσεις, ισχυριζόμενος ότι η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει «με ευαισθησία κι αυτό το θέμα»!

«Όσο κλιμακώνεται η "ευαισθησία" σας, κλιμακώνεται και η περικοπή των δικαιωμάτων μας. Πάνω από 80.000 ανάπηροι και χρόνιοι πάσχοντες έχουν μείνει χωρίς επίδομα. Οι συνταξιούχοι αναπηρίας έχουν μειωθεί σε μια δεκαετία από το 14% του συνόλου των συνταξιούχων στο 6% σήμερα. Τα ΚΕΠΑ συνεχίζουν τις σφαγές, πριν λίγες μέρες το ποσοστό αναπηρίας σε συναγωνίστριά μας έπεσε από το 67% στο 50%. Τα ποσοστά για τη σκλήρυνση κατά πλάκας έχουν πέσει στο 30%, παιδιά με βαριά νοητική υστέρηση βγαίνουν με ποσοστά αναπηρίας 45 και 50%. Έχουμε χιλιάδες τέτοιες καταγγελίες. Και τώρα μέσω του πολυνομοσχεδίου που ψηφίσατε, φέρνετε στο προσκήνιο την αντιδραστική κατεύθυνση της ΕΕ περί "λειτουργικότητας" της αναπηρίας, βάζοντας στην άκρη τις ανάγκες που προκύπτουν από τη φύση και τη βαρύτητα της αναπηρίας», ήταν η απάντηση που πήρε. Βέβαια, ο διοικητής του ΟΠΕΚΑ επέμεινε ότι όλα αυτά δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, αφού ο προϋπολογισμός για τις κοινωνικές παροχές έχει αυξηθεί! (ήδη ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2018 είναι μειωμένος κατά 900 εκατομμύρια σε σχέση με το 2017).

Από τον ίδιο χώρο, οι παραπάνω φορείς παραχώρησαν στη συνέχεια συνέντευξη Τύπου. (Δείτε πάνω στο βίντεο την εισήγηση του Χ. Χουρδάκη εκ μέρους της ΣΕΑΑΝ και διαβάστε το κείμενο της εισήγησης. (στο τέλος της ανάρτησης)

Ο Ορέστης Παπαγιαννόπουλος, πρόεδρος των εργαζομένων σε Μονάδες - Ιδρύματα και Σχολεία Ειδικής Αγωγής και ο Μιχάλης Λαλαδάκης, πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, ανέδειξαν τα προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζουν και τις επερχόμενες περικοπές στα επιδόματα Πρόνοιας και τις αναπηρικές συντάξεις. (Δείτε βίντεο ΕΔΩ)

Παρεμβάσεις πραγματοποίησαν ακόμα η Παναγιώτα Βασιλοπούλου, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΓΑ και ο Τάσος Ζερβός πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων. (Δείτε βίντεο ΕΔΩ)

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΧΑΡΗ ΧΟΥΡΔΑΚΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΣΕΑΑΝ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΣΕΑΑΝ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΣΕΑΑΝ