ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Απαιτεί να προχωρήσουν οι μετατάξεις των εργαζομένων

Τη διοίκηση του Νοσοκομείου Λευκάδας για την καθυστέρηση εφαρμογής του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα 3528/2007 άρθρο 70 που ορίζει τις προϋποθέσεις και το νομικό πλαίσιο για τη μετάταξη των εργαζομένων καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «οι συναδέλφισσες εργαζόμενες του νοσοκομείου, σε ένα περιβάλλον ανύπαρκτου δημόσιου δωρεάν συστήματος εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των υπαλλήλων, με την εκπαίδευση να έχει γίνει υπόθεση των εταιρειών, ΜΚΟ και άλλων φορέων, κάτω από αντίξοες οικογενειακές και εργασιακές συνθήκες, τελείωσαν το ΤΕΙ Νοσηλευτικής. Η Διοίκηση, με προφάσεις, και παρά τις επαναλαμβανόμενες παρεμβάσεις του σωματείου, καθυστερεί τη μετάταξή τους σε ανώτερο κλάδο.

Φυσικά η καθυστέρηση για μας δεν είναι τυχαία. Μεθοδικά επιδιώκεται, όπως γινόταν πάντα στον κρατικό μηχανισμό, η ενσωμάτωση της συνείδησης των εργαζομένων μέσω των κρατικών θεσμών στο εκμεταλλευτικό σύστημα εξουσίας, εξαναγκάζοντάς τους σε αναζήτηση πελατειακών μεθόδων επίλυσης των προβλημάτων τους ή στην προσφυγή τους στα αστικά δικαστήρια.

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ο αντιλαϊκός χαρακτήρας του αστικού κράτους όπου στα δικαιώματα του λαού και των εργαζομένων μπαίνουν ένα σωρό εμπόδια. Η εφαρμογή όμως αντιλαϊκών - αντεργατικών μέτρων γίνεται γρήγορα και άμεσα και πολλές φορές, πριν καλά - καλά στεγνώσει το μελάνι του νόμου (όπως οι αναδρομικές περικοπές συντάξεων, μισθών, φοροαπαλλαγών των λαϊκών οικογενειών).

Απαιτούμε από τη διοίκηση να προχωρήσει άμεσα στη διαδικασία αναβάθμισης των συναδέλφων.

Καλούμε επίσης τους εργαζόμενους να ορθώσουν το ανάστημά τους, να μη συμβιβαστούν με τη μοιρολατρία και την απογοήτευση και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους συσπειρωμένοι στο σωματείο τους!».