ΕΣΚ ΠΑΡΑ - ΤΕΤΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΕΑΑΝ: Καταγγέλλουν την πλειοψηφία του απερχόμενου ΔΣ του ΠΑΣΠΑ ότι πάει για «βουβές» εκλογές

Ότι «πάει σε εκλογές βουβές, χωρίς να κυκλοφορήσει και να ενημερώσει όλα τα μέλη του συλλόγου με πρόσκληση, ως όφειλε με βάση και το καταστατικό», καταγγέλλουν την πλειοψηφία του απερχόμενου ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών (ΠΑΣΠΑ), η ΕΣΚ Πάρα - Τετραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων και η ΣΕΑΑΝ, με αφορμή τις εκλογές που διεξάγονται στον ΠΑΣΠΑ στις 4, 5 και 6 Νοέμβρη.

Οι ταξικές δυνάμεις στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:

Η πλειοψηφία του απερχόμενου ΔΣ του ΠΑΣΠΑ σεβόμενη “τις δημοκρατικές διαδικασίες”! όπως διατυμπανίζει από το επίσημο site τους, ξαναδείχνει το πραγματικό της πρόσωπο, αυτή τη φορά με τις διαδικασίες που ακολουθεί για τη διεξαγωγή των εκλογών του Συλλόγου, οι οποίες θα γίνουν τελικά στις 4, 5 και 6 του Νοέμβρη.

Η ΕΣΚ και η ΣΕΑΑΝ καταγγέλλουμε ότι η πλειοψηφία του ΔΣ πάει για εκλογές βουβές, χωρίς να κυκλοφορήσει και να ενημερώσει όλα τα μέλη του συλλόγου με πρόσκληση, ως όφειλε με βάση και το καταστατικό.

Στις συναντήσεις που είχαν με τους εκπροσώπους της ΕΣΚ, το ΔΣ αποφάσισε:

1. Να πάει με επιστολή η πρόσκληση των εκλογών σε όλα τα μέλη του συλλόγου.

2. Να πάει και η ανακοίνωση των συνδυασμών με επιστολή στα χεριά των μελών του συλλόγου.

Όσο αφορά τις ανακοινώσεις των συνδυασμών, τελικά αποφάσισαν ότι θα σταλούν μέσω του περιοδικού του συλλόγου που θα έφτανε στα μέλη στα τέλη του Οκτώβρη.

Η παράταξή μας έστειλε έγκαιρα την ανακοίνωσή της ώστε να κυκλοφορήσει το περιοδικό. Παρόλα αυτά το περιοδικό δεν έχει ακόμα φτάσει στα χέρια των μελών ώστε τα μέλη να είναι ενημερωμένα τουλάχιστον πριν τις εκλογές για τις θέσεις όλων των συνδυασμών.

Όμως τελικά αποκαλύφθηκε ότι δεν ετοιμάστηκε και δεν στάλθηκε το περιοδικό στα μέλη.

Επιβεβαιώνεται ότι για μια ακόμη φορά προσπαθούν να πνίξουν την άλλη φωνή. Τη φωνή της διεκδίκησης και του αγώνα που αντιστέκεται στη βάρβαρη αντιλαϊκή, αντιαναπηρική πολιτική που πλήττει όλα αυτά τα χρόνια τον ανάπηρο και την οικογένειά του. Φωνή της συνέπειας που ξεσκεπάζει τα σχέδια της πλειοψηφίας, το ρόλο της ως στήριγμα της κυβέρνησης όπως και των προηγούμενων και των συμφερόντων των επιχειρηματιών του χώρου. Την ίδια στιγμή για μια ακόμη φορά δεν δόθηκε το μητρώο του συλλόγου, εμποδίζοντας μας να επικοινωνήσουμε με τα μέλη για να ενημερώσουμε για τις εκλογές και τις θέσεις μας.

Προειδοποιούμε:

Ό,τι κι αν κάνουν δεν μπορούν να μας φιμώσουν, δεν μπορούν να μας σταματήσουν! Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου να καταδικάσουν αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές, να πάρουν θέση δίπλα στους συνδικαλιστές της ΕΣΚ και της ΣΕΑΑΝ που δεν τα δίπλωσαν, που χρόνια τώρα πρωτοστατούν στην οργάνωση του αγώνα ενάντια σε αυτή την πολιτική. Να καταδικάσουν και με την ψήφο τους την πλειοψηφία του ΔΣ στηρίζοντας το ψηφοδέλτιο της ΕΣΚ Παρα-τετραπληγικών και κινητικά αναπήρων (Συνδικαλιστών της ΣΕΑΑΝ) στις εκλογές του συλλόγου στις 4, 5 και 6 του Νοέμβρη.

Στην Αθήνα οι εκλογές θα γίνουν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης (πρώην Ε.Ι.Α.Α.) στην οδό Σπύρου Θεολόγη 1, 8η στάση Λεωφόρου Φυλής (Χασιάς), Ίλιον, από ώρες 10.00 π.μ. έως 7.00 μ.μ.

Στο παράρτημα Β.Α. Πελοποννήσου οι εκλογές θα γίνουν στα γραφεία του Συλλόγου, οδός Κανάρη, Πλατεία Νέων Εργατικών Κατοικιών, Άργος.

Στο παράρτημα Μακεδονίας - Θράκης η Γ.Σ. και οι εκλογές, θα γίνουν στα γραφεία του συλλόγου Καθ. Σιγάλα 9 και Παπαδάκη, Θεσσαλονίκη.

Στο παράρτημα Αχαΐας η Γ.Σ. και οι εκλογές, θα γίνουν στην αίθουσα των Γραφείων στο κτίριο του Δήμου Πατρέων (Κέντρο ΑμεΑ), Κανελλοπούλου 106 και Μητροπούλου (έξω Αγυιά) Πάτρα.

Στα παραρτήματα οι εκλογές γίνονται Σαββάτο και Κυριακή τις ίδιες ώρες».