ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΛΕΡΟΥ: Απαιτεί προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των ασθενών ζητά η Ένωση Ιατρών Θεραπευτών Λέρου (ΕΙΘΕΛ) με έγγραφό της προς τη Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας. Παράλληλα, ζητά μονιμοποίηση όλων των επικουρικών ιατρών και κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Σημειώνει ότι η μετακίνηση αγροτικού Ιατρού από το Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Λέρου στο Κέντρο Υγείας Πάτμου για 15 ημέρες δεν λύνουν το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης γιατρών.

«Το νησί της Πάτμου αυτή την εποχή και για μερικούς μήνες κατακλύζεται από χιλιάδες επισκέπτες και εκατοντάδες εργαζόμενους στις τουριστικές επιχειρήσεις, είναι σταθμός εκατοντάδων σκαφών αναψυχής και κρουαζιερόπλοιων. Λύσεις “μπαλώματα” τέτοιου τύπου είναι απαράδεκτες και επικίνδυνες. Το Κέντρο Υγείας Πάτμου είναι απαραίτητο να στελεχωθεί με ανθρώπινο δυναμικό, με Ιατρούς ειδικευμένους που να καλύπτουν τις υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών», επισημαίνει χαρακτηριστικά.